Лотарија со измама

За жал, некои од нашите корисници имаат добиено непобарани телефонски повици или пораки велејќи им дека имаат добиено награда на лотарија.

Ова е измама.

Повикувачот може да цели да ве натера да заѕвоните на посебен број каде што потоа ќе бидете задржани да чекате на линија најдолго што може, за што ќе ви биде наплатена многу висока цена по минута. Можно е дури и да ви побараат да платите надомест за да ги добиете парите кои што тие тврдат дека сте ги добиле како награда. Повторно, ова е измама. Веднаш штом ќе го платите надоместот, врската може да биде прекината и Вие на крајот нема да добиете било какви пари. Тие може да ви се јават повторно барајќи ви уште пари. Престапниците исто така може и да ви дадат делумен број на СИМ картичка-не дозволувајте да бидете измамени на овој начин.

Има само ЕДНА вистинска Lycalotto веб страна www.lycalotto.com.Ние во Lycalotto, никогаш нема да ви се јавиме или да ви наплатиме надомест за да ги подигнете Вашите пари од наградата и исто така имаме Бесплатен Број за Грижа за корисници.

Што да направите ако примите ваков повик

1 Ве молиме пријавете било какви повици или пораки што сте ги примиле поврзани со измама, преку пополнување на формата подолу:

{{success}}
{{firstnameval}}
{{lastnameval}}
{{lycanumlenerr}} {{lycanumval}}
{{typeval}}
{{recievedval}}
{{dateval}}
{{timeval}}

{{mandatorytext}}

Совет за превенција при измама

Никогаш не го кажувајте вашиот број (тие може да Ве замолат да го потврдите вашиот број- не правете го тоа)

Никогаш не давајте ваши лични податоци ( на пр. Име, адреса, датум на раѓање, изводи од банка, имиња од семејството итн.)

Прашајте ги кој број го имаат завртено - многу веројатно нема да знаат

Прашајте ги кој период од денот е - каде што се наоѓаат тие

Прашајте ги која лотарија ја претставуваат

Прашајте ги како сте се приклучиле на лотаријата

Ако станат злоупотребливи, се закануваат или користат вознемирувачки јазик,Ве молиме чуствувајте се слободни да го прекинете повикот во било кое време..

Блокирање на повици

Ако го зачувате бројот што ве повикал, ќе бидете во можност да ги блокирате дојдовните повици за во иднина, во зависност од уредот.

Работи што треба да се запомнат

Не постои такво нешто како Лајка Лотарија.

Ние никогаш нема да побараме трансфер на пари по било кој основ

Ние никогаш нема да ја побараме лозинка на ваша сметка.

Правила на Lycalotto

Ние никогаш нема да ви се јавиме

Ние никогаш нема да ви побараме уплата за подигање на добивки

Вашите добивки се секогаш наведени во полето ''Мојата сметка''

Ние никогаш нема да ја побараме Вашата сметка во банка или детали од вашата кредитна картичка преку телефон или електронска пошта

Ние никогаш нема да побараме од Вас да ни испратите пари преку трансфер во банка или сервис на трансфер на пари.

Ние никогаш нема да пристапиме до информациите на Вашата Лајкамобајл СИМ картичка.

Вие секогаш ќе бидете во можност да си ги потврдите вашите добитни броеви во полето ''Моја сметка''

 
Please fill in the form below to get your FREE live stream  
PSL Banner

* This is a mandatory field

New User:

Returning user: