Како се користи - Lycamobile упатство за користење
Почеток

Можете да почнете со Lycamobile следејќи ги овие лесни чекори:

 • Вметнете ја вашата Lycamobile СИМ-картичка во мобилниот телефон и вклучете го.
 • Регистрирајте ја вашата СИМ на www.lycamobile.mk и уживајте во дополнителните привилегии.
 • Надополнете кредит
 • Сега можете да ѕвоните и да примате повици од вашиот Lycamobile телефон

Помош
Ако вашата СИМ картичка не работи при првото вметнување во мобилниот телефон, можеби телефонот има СИМ-блок. Ако сте со вашиот моментален доставувач подолго од една година, овој блок може да се отстрани бесплатно, ве молиме директно контактирајте го вашиот моментален доставувач за да го побарате кодот со кој ќе можете да ја одблокирате СИМ картичката.

Доколку го имате вашиот уред помалку од една година, прашајте го вашиот доставувач колку би ве чинело да се отстрани СИМ-блокадата.

Надополнете кредит
 • Можете да купите ваучери за кредит онлајн преку www.lycamobile.mk или од локален продавач. Ваучерот ќе содржи ПИН кој е испечатен на него или се наоѓа под заштитен слој за гребење.
 • Внесете *122*ПИН #, притиснете испрати, или
 • завртете 1222 од вашиот Lycamobile телефон и следете ги упатствата.
 • Полнењето онлајн е најудобниот начин за полнење на вашиот Лика мобилен телефон.
 • Регистрирајте ја вашата Lycamobile СИМ картичка онлајн на www.lycamobile.mk
 • Надополнете кредит инстантно онлајн користејќи дебитна или кредитна картичка.
 • За да наполните кредит додека сте во странство:
 • завртете +389 79 12 22 и следете ги упатствата.
Проверка на состојба

За да ја проверите состојбата користејќи го вашиот Lycamobile во Македонија, направете една од следниве работи:

 • Внесете *122# притиснете испрати и вашата состојба ќе се покаже на екранот на мобилниот, или
 • завртете 1222 и слушнете ја состојбата на сметката

За да ја проверите состојбата додека сте во странство:

 • Изберете +389 79 12 22
Користење на говорната пошта

Услугата говорна пошта на Lycamobile е автоматски активирана. Со користењето на Вашата Lycamobile говорна пошта може:

 • Да ги слушате пораките оставени за Вас
 • Да снимите личен поздрав за прием на пораки
 • Да го изберете саканиот јазик
 • За да пристапите до Вашата говорна пошта од Вашиот Lycamobile телефон во Македонија, завртете 1211.
 • За да пристапите до Вашата говорна пошта од странство, завртете +389 79 12 11.
Одберете го Вашиот сопствен јазик

Може да го одберете јазикот, што ќе се користи за гласовната пошта и услугата за надополнување. За да го одберете саканиот јазик:

 • Завртете 1222
 • Одберете го менито „Поставки„
 • Одберете ја опцијата „Промени јазик„
 • Одберете го саканиот јазик
Пренесете го Вашиот постоечки број во мрежата на Lycamobile

За пренос на Вашиот постоечки број во мрежата на Lycamobile, потпишете барање во било кое продажно место на Lycamobile.

Проверете го својот Lycamobile број

Вашиот Lycamobile број може да го проверите на својот екран. За да се покаже бројот, повикајте +132#

Роаминг - користење на Lycamobile во странство

Вашиот Lycamobile број може да го користите за да испраќате или добивате повици и СМС пораки во голем број други земји. За повеќе информации за државите, каде може да испраќате и примате повици и СМС пораки, како и за актуелните цени на услугите, посетете нè на www.lycamobile.mk

Контактирање сo Центарот за грижа за корисници на Lycamobile

Центарот за услуги на Lycamobile има повеќејазичен тим, кој ви стои на располагање секој ден од 08:00 до 20:00 часот.

За да го повикате Центарот за грижа за корисници:

 • Изберете 1212 од Вашиот Lycamobile телефонски број
 • Изберете 079 1212 од друг оператор во земјава
 • Изберете +389 79 12 12 од странство
 • Испратете електронска пошта на cs@lycamobile.mk
 • Посетете ја интернет страницата www.lycamobile.mk
Please fill in the form below to get your FREE live stream  
PSL Banner

* This is a mandatory field

New User:

Returning user: